117,2106

Poslovna ekonomija

Studijski program Poslovna ekonomija namenjen je studentima koji imaju želju i potrebu da se na kvalitetan način obrazuju i steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da ostvare aktivnu ulogu u savremenom poslovnom svetu. Tokom studija, kroz izučavanje obaveznih i izbornih predmeta, studentima je omogućeno da se usmeravaju ka oblastima finansija, računovodstva i marketinga. U cenu školarine su uključeni udžbenici.

Ključni aspekt nastave na ovom studijskom programu čini upotreba case study metodologije, koja studentima omogućava da, kroz analize studija slučaja uspešnih preduzeća iz naše zemlje i sveta, razvijaju sistematičnost i analitičnost u rešavanju problema. Na časovima vežbi iz primenjenih ekonomskih predmeta koriste se napredni softveri u oblasti finansija i računovodstva kao što su: MPP2, Lidder, SAP i Coin&Fund. Kontinuirani rad studenata na sticanju stručnih poslovnih veština (hard skills) i ličnih poslovnih veština (soft skills), čini da steknu pun spektar sposobnosti neophodnih za razvoj uspešne karijere. Još jedna prednost modernih studijskih programa je mogućnost učenja dva strana jezika od kojih je engleski obavezan, a drugi strani jezik je izborni: nemački i italijanski.

Nakon uspešnog završetka studija, studenti programa Poslovna ekonomija stiču akademsko zvanje diplomirani ekonomista.

Mogućnosti za zaposlenje su brojne i obuhvataju sledeće pozicije: bankarski službenik, broker, diler, nastavnik u srednjoj školi, procenitelj vrednosti imovine, procenitelj rizika, preduzetnik, računovođa, revizor - interni i eksterni, savetnik sektora za rad sa klijentima - fizičkim i pravnim licima, saradnik u službi za odnose sa javnošću, službenik u sektoru marketinga, community menadžer, marketing analitičar, službenik u sektoru finansija, službenik u javnoj upravi, finansijski analitičar i finansijski konsultant.

Knjiga predmeta i knjiga nastavnika za novi studijski program su dostupne na sledećim linkovima:

  • Knjigu predmeta studijskog programa preuzmite ovde.
  • Knjigu nastavnika studijskog programa preuzmite ovde.

Na sajtu upisa osnovih studija možete dobiti više informacija o studijskom programu i predmetima. Putem ovog sajta takođe možete obaviti i pretprijavu za upis na studijski program.

Za direktnu prijavu i upis na Univerzitet Singidunum kliknite ovde.

Univerzitet Singidunum © 2023