117,3742

Naši diplomci: Brankica Radonjić, Holiday Inn Minhen

Moje ime je Brankica Radonjić Todorović.
Diplomirala sam na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment pri Univerzitetu Singidunum u Centru Niš.
Trenutno živim i radim u Minhenu.

vest_nis_19012023_slika3

Za vreme studija sam svoje slobodno vreme koristila za putovanja, te sam tako imala priliku da upoznam veliki broj zemalja i taj period života bih izdvojila kao najlepši. Nakon uspešnog završetka studija sticajem lepih životnih okolnosti selim se u Nemačku - u Minhen.
Nova sredina, novi jezik i odlazak u nepoznato doneli su mnogo strahova ali i mnogo uspeha i mogućnosti za napredovanje, pre svega na poslovnom polju. Nakon dužeg vremena učenja jezika, upoznavanja sredine i novih ljudi, zaposlila sam se u jednom od 12 Holiday Inn hotela u Minhenu.
Holiday Inn je američki lanac hotela sa sedištem u Atlanti, Georgia i brend je IHG Hotels & Resorts. Sa preko 1200 hotela širom sveta, brend Holiday Inn je najpoznatiji brend za smeštaj na svetu.
Trenutno radim na poziciji recepcionera ali već vidim priliku za napredovanje što se tiče pozicije. Moj tim je internacionalni, pa tako radim sa kolegama iz Nepala, Indije, Vijetnama, Kolumbije, Velike Britanije, Alžira, ali i kolegama koji dolaze iz Srbije i čitavog Balkana.
Hotel ima 320 soba, dva restorana sa bavarskim specijalitetima, Fitness studio, Wellness koji sadrži bazen, saunu i tursko kupatilo, i 11 konferencijskih sala.

vest_nis_19012023_slika1

Fakultetsko obrazovanje mi je itekako pružilo potrebna znanja i veštine i osnovu za dalje usavršavanje kroz rad u ovoj oblasti. Nastavni kadar na fakultetu je sastavljen od vrhunskih stručnjaka u oblasti ekonomije, turizma i hotelijerstva i stranih jezika. Ono što posebno želim da istaknem je odnos profesora i asistenata prema studentima kao i njihova posvećenost i nesebično pružanje znanja. U tome bih posebno želela da istaknem prof. Mariju Nešić, profesora engleskog jezika u Centru u Nišu. Znanje stečeno iz stručnih predmeta kao i iz stranih jezika mi je bilo od ključnog značaja, zato bih svim budućim studentima savetovala da se fokusiraju na učenje stranih jezika jer im se za to pruža odlična prilika na Univerzitetu Singidunum.

I za kraj bih samo još istakla da je najbitnije raditi ono što volite. Zato, ukoliko vas usrećuje osmeh zadovoljnih klijenata odnosno gostiju upravo zahvaljujući kvalitetu usluge koju im vi pružate, Univerzitet Singidunum je odličo mesto za početak ostvarenja tog cilja.

Univerzitet Singidunum © 2023