118,7428

Poslovna ekonomija

Studijski program Poslovna ekonomija namenjen je studentima koji imaju želju i potrebu da se na kvalitetan način obrazuju i steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da ostvare aktivnu ulogu u savremenom poslovnom svetu. Tri izborne opcije studijskog programa Poslovna ekonomija su:

  • Finansijski menadžment. Imajući u vidu centralnu ulogu finansija u poslovanju, rastu i razvoju kompanije i privrede, može se zaključiti da će u narednim godinama rasti potreba za stručnjacima u ovoj oblasti, sposobnim da doprinesu u svakodnevnim poslovnim aktivnostima, ali i u strateškom poslovnom odlučivanju.
  • Računovodstvo, revizija i forenzika. Poslovni fakultet Univerziteta Singidunum je prepoznatljiv u oblasti obrazovanja kadrova iz oblasti računovodstva i revizije, još od svog osnivanja. Savremeni poslovni sistemi ne bi mogli funkcionisati bez stručnjaka iz ovih disciplina: računovodstvo predstavlja osnovu za pripremanje finansijskih izveštaja u funkciji donošenja poslovnih odluka, revizija doprinosi unapređenju procesa rada u kompaniji identifikacijom slabosti i nedostataka i pronalaženjem načina za njihovo prevazilaženje, a forenzika primenjuje istraživačke i analitičke veštine sa ciljem rešavanja finansijskih pitanja na način koji je u skladu sa standardima koje zahtevaju sudovi.
  • Upravljanje ljudskim resursima i odnosima sa javnošću. Kvalitet ljudskih resursa i sistem motivacije zaposlenih predstavljaju ključne faktore za dugoročni opstanak kompanije na tržištu, a njihova kreativnost utiče na kvalitet odnosa sa potencijalnim kupcima i korisnicima proizvoda i usluga.

Ključni aspekt nastave na ovom studijskom programu čini upotreba case study metodologije, koja studentima omogućava da, kroz analize studija slučaja uspešnih preduzeća iz naše zemlje i sveta, razvijaju sistematičnost i analitičnost u rešavanju problema. Na časovima vežbi iz primenjenih ekonomskih predmeta koriste se napredni softveri u oblasti finansija i računovodstva kao što su: SAP, Pantheon, Asseco, Bloomberg i platforma FOREX-a. Kontinuirani rad studenata na sticanju stručnih poslovnih veština (hard skills) i ličnih poslovnih veština (soft skills), čini da steknu pun spektar sposobnosti neophodnih za razvoj uspešne karijere. Još jedna prednost modernih studijskih programa je mogućnost učenja dva strana jezika od kojih je engleski obavezan, a drugi strani jezik je izborni: nemački, italijanski, francuski, španski, ruski, kineski i japanski.

Nakon uspešnog završetka studija, studenti programa Poslovna ekonomija stiču akademsko zvanje diplomirani ekonomista.

Mogućnosti za zaposlenje su brojne i obuhvataju sledeće pozicije: bankarski službenik, broker, diler, nastavnik u srednjoj školi, procenitelj vrednosti imovine, procenitelj rizika, preduzetnik, računovođa, revizor - interni i eksterni, savetnik sektora za rad sa klijentima - fizičkim i pravnim licima, saradnik odeljenja za ljudske resurse, saradnik u službi za odnose sa javnošću, službenik u sektoru finansija, službenik u sektoru logistike, službenik u javnoj upravi, finansijski analitičar i finansijski konsultant.

 


U cenu školarine su uključeni udžbenici za tekući semestar.

 

Na sajtu upisa osnovih studija možete dobiti više informacija o studijskom programu i predmetima. Putem ovog sajta takođe možete obaviti i pretprijavu za upis na studijski program.

 

Za direktnu prijavu i upis na Univerzitet Singidunum kliknite ovde.

Univerzitet Singidunum © 2018