118,7428

Uspešno realizovana još jedna stručna ekskurzija

U periodu od 16. do 19. novembra 2017. godine studenti Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum boravili su na stručnoj ekskurziji na relaciji Bijeljina-Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo.
Osim studenata I, II i III godine FTHMa, na ekskurziju su potovali i studenti Centra Novi Sad, Centra Niš, Univerziteta Sinergija iz Bijeljine, stipendisti i članovi Studentskog Parlamenta sa Poslovnog fakulteta u Beogradu..

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-1

Prvog dana ekskurzije studenti su posetili Trebinje - grad sunca, vina i platana. Zajedno sa koleginicom Milicom Kovačević, licenciranim turističkim vodičem studenti su imali priliku da obiđu: Crkvinu i hercegovačku Gračanicu mesto gde je sahranjen Jovan Dučić, manastir Tvrdoš, kao i znamenitosti centra grada na Trebišnjici - stare gradske zidine, Anđelkina kapija, džamija, Saborna crkva, hotel Platani....

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-2 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-2-1

 

Organizovana je i stručna poseta novoizgrađenom Akva parku "Grad sunca", a za studente Univerziteta Singidunum je upriličen je i prijem od strane gospodina Dragoslava Banjka, predsednika Skupštine Grada Trebinja i gospodina Marka Radića, direktora Turističke organizacije Trebinja.

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-3 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-3-1

 

Za smeštaj studenata odabran je trebinjski hotel "Aćimović", čiji su domaćini takođe ostavili veoma pozitivnu sliku o gostoprimljivosti i razvoju turizma u Hercegovini.

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-4 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-4-1

 

Drugog dana ekskurzije studenti su posetili Dubrovnik. Zajedno sa koleginicama Vanesom i Glorijom, licenciranim turističkim vodičima studenti su imali priliku da obiđu biser jadranskog turizma. 

Uz zanimljivu priču vodiča studenti su videli Knežev dvor, Katedralu, gradske zidine, tvrđavu Lovrijenac, Pile, Ploče, gradsku luku, Stradun i druge ulice, trgove i znamenitosti Dubrovnika...

U slobodno vreme studenti su posetili Pomorski muzej, vozili se žičarom na brdo Srđ, uživali u slatkišima poslastičarnice Dolce Vita... 

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-4-2 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-4-3

 

Za smeštaj studenata odabran je trebinjski hotel "Aćimović", čiji su domaćini takođe ostavili veoma pozitivnu sliku o gostoprimljivosti i razvoju turizma u Hercegovini. 

Trećeg dana ekskurzije studenti su obišli Mostar i Sarajevo. U Mostaru su studenti videli Stari most, kulu Kalebija, Sahat kulu, Krivu ćupriju - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, Kujundžiluk – staru mostarsku čaršiju sa svojim radionicama i suvenirnicama, spomenike Aleksi Šantiću i Emini gde su imali priliku da čuju stihove pesama Alekse Šantića "Ostajte ovde" i "Emina". Takođe, studenti su imali priliku da prisustvuju čuvenom skoku sa Starog mosta u Neretvu.

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-5-1 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-5-2

Domaćini studentima su bili zaposleni u Turističkoj agenciji Almira travel Mostar.

Poseta Sarajevu je podrazumevala šetnju starim delom grada: Gradska većnica, Inat kuća, Sebilj česma, Morića han, Begova džamija, mesto atentata na Franca Ferdinanda...

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-7

U toku trećeg dana eskurzije potpisan je sporazum između studentskih parlamenata Univerziteta Sinergija iz Bijeljine i Univerziteta Singidunum. Sporazum su potpisali Ivana Ikonić, predsednica Studentskog Parlamenta Univerziteta Sinergija i Dušan Baroš, generalni sekretar Studentskog Parlamenta Univerziteta Singidunum. Inače, ovoj stručnoj ekskurziji je prisustvovalo šest studenata sa Univerziteta Sinergija iz Bijeljine sa kojima će se nastaviti započeta odlična saradnja.

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-8 uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-9

 

Vođa puta je bio Predrag Obradović, asistent, a realizaciju ekskurzije su pomogli Turistička agencija PUTNIK travel iz Beograda i DUNAVPREVOZ iz Bačke Palanke.

uspesno-realizovana-jos-jedna-ekskurzija-6

Fotografije sa stručne ekskurzije možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Univerziteta Singidunum. Autori fotografija su studenti: Aleksandra Dragičević, Nevena Mijatović, Aleksandra Novaković, Andreja Glišić i Aleksa Miladinović.

Univerzitet Singidunum © 2018