118,7428

Mikrotik Akademija za studente Univerziteta Singidunum u Nišu

Od oktobra 2016. godine Centar Univerziteta Singidunum u Nišu je u pokrenuo postupak za proširenje edukativne ponude i aplicirali smo za status MikroTik Akademije.

23. novembra 2016. godine zvanično smo postali prva visokoškolska ustanova koja je pokrenula MikroTik Akademiju u ovom delu Srbije.

MikroTik Akademiju mogu upisati studenti našeg univerziteta, koji studiraju u centaru u Nišu.

Posle zavrsenog treninga svi kandidati imaju mogucnost polaganja ispita za MTCNA sertifikat (MikroTik Certified Network Associate).

Mikrotik

MIKROTIK AKADEMIJA
Univerzitet SINGIDUNUM u NIŠU


MTCNA je svetski priznata i prepoznatljiva potvrda o posedovanju znanja i veština iz područja upravljanja i konfiguracije bežičnih i žičanih mreža baziranih na RouterOS-u.

To je osnovni sertifikat koji kasnije može biti polazna tačka za dalja usavršavanja i polaganje za napredne MikroTik sertifikate (MTCRE,MTCINE, MTCWE, MTCTCE, MTCUME)

Mikrotik je Letonska kompanija koja je osnovana 1996. godine sa ciljem razvoja rutera i bežičnih ISP sistema. Mikrotik sada pruža hardver i softver za Internet povezivanje u većini zemalja širom sveta. Naše iskustvo u korišćenju hardvera industrijskog standarda i kompletnih sistema rutiranje nam je omogućilo 1997. da stvorimo RouterOS softverski sistem koji pruža široku stabilnost, kontrole i fleksibilnost za sve vrste prenosa podataka i rutiranja. U 2002. godini odlučili smo da napravimo sopstveni hardver, a brend RouterBOARD je rođen. Imamo predstavništva u mnogim delovima sveta, kao i kupce u skoro svakoj zemlji na planeti. Naša firma se nalazi u Rigi, glavnom gradu Letonije i ima više od 140 zaposlenih.


www.mikrotik.com

 

Univerzitet Singidunum © 2018