118,7428

Gostujuće predavanje - Bezbednost, privatnost i anonimnost na internetu

Pozivamo sve studente, učenike, nastavnike kao i sve zainteresovane da u sredu, 24.05.2017. godine u 12h, prisustvuju stručnom predavanju prof. dr Aleksandra Jevremovića, redovnog profesora Univerziteta Singidunum.

Tema predavanja je bezbednost, privatnost i anonimnost na internetu.

 

Sažetak: šta Gugl zna o Vama? U čemu je razlika između bezbednosti i privatnosti? Kako se zaštiti na internetu? Da li su fajervol i sistemi za otkrivanje/sprečavanje napada dovoljni? Kako funkcioniše društveni inženjering? Sa kojih stanovišta se može posmatrati anonimnost na internetu? Šta je to „mračni veb“? Nešto više o projektu „Cvrčak“.

Prof. dr Aleksandar Jevremović

Dr Aleksandar Jevremović je redovni profesor Univerziteta Singidunum i trenutno se nalazi na funkciji prodekana za nastavu Fakulteta za informatiku i računarstvo. Informaciona bezbednost je fokus njegovog stručnog naučno – istraživačkog rada već više od jedne decenije. Tokom studija je višeputa nagrađivan, kao i za profesionalne rezultate na univerzitetima u Srbiji i inostranstvu. U okviru Cisco Networking Academy programa svrstan je u 10% najboljih instruktora na svetskom nivou i dobio je titulu Expert Level Instructor-a. Učesnik je više domaćih i evropskih projekata, kao i član naučnih i organizacionih odbora više domaćih i međunarodnih konferencija. Objavio je više udžbenika iz oblasti telekomunikacija i nformacione bezbednosti, kao i veliki broj radova u domaćim i stranim naučnim časopisima i na konferencijama.

Univerzitet Singidunum © 2018